Hoe bevestig je een spiegel?

U kunt spiegels op meerdere manieren bevestigen.

Via een klemsysteem bevestigt u deze eenvoudig op de wand. Het nadeel is dat je kleine randjes ziet waarmee de spiegel is opgehangen.
Tegenwoordig zijn er ook bevestigingsmaterialen met doorzichtige randjes, zodat het minder opvalt.

Als je geen randjes wilt zien dan kun je een spiegel ophangen met spiegelkit. De spiegel wordt dan op het gekozen oppervlak geplakt. Het nadeel is dat je deze niet eenvoudig kunt verwijderen zonder schade. Dit gebruik je dus alleen bij vaste spiegelwanden of op een goed gekozen vaste plek in de badkamer.

Wil je een goede bevestiging die je niet ziet en die wel verplaatsbaar is dan kun je kiezen voor een blind ophangsysteem.  Dan komt de spiegel iets van de muur te hangen zonder zichtbare bevestigingsmaterialen.

 

Bevestigen van spiegels via een klemsysteem 

Klemsysteem van 30 x 30mm, voor het aan de muur monteren van uw spiegel tot een maximum dikte van 8mm.

Dit is een ophangsysteem dat speciaal ontwikkeld is voor platte platen zoals Spiegels, Perspex, DiBond, Forex, Trespa, Triplex en Acrylaat platen.

De  set, met een draagvermogen van 6kg is eenvoudig met de bijgeleverde schroeven en pluggen te monteren en is een veilig en bijna onzichtbaar systeem door het gebruik van deze transparante muurbeugels.

De spiegel onzichtbaar bevestigen

Wilt u de spiegel onzichtbaar bevestigen dan kunt u gebruikmaken van speciale spiegelkit. Deze is toepasbaar op de meeste ondergronden. Spiegelkit is gemakkelijk in gebruik en zuurvrij.

Een andere keuze is een blind ophangsysteem. Deze zijn verkrijgbaar voor spiegels tot 12 kg en zware spiegels tot 24 kg.

Spiegelkit

Blind ophangsysteem tot 12 kg

Blind ophangsysteem tot 24 kg

Voorbeelden van een blind ophangsysteem